Denemarken - Funen 4 t/m 11 oktober 2008

 


hi guys

 

 

Dit tripje deed ik samen met Dick Jonker. Daar deze gepensioneerde vismaat flexibel in zijn vrije tijd zit konden we op het laatste moment besluiten te gaan. Het weer werd redelijk volgens de berichten en het zag er niet naar uit dat deze op korte termijn verder verbeterde. Windje Oost is mijn favoriete daar dan enkele mooie stekken, welke eerder succes opleverden, bevisbaar zijn. Dat was deze keer niet het geval daar het de gehele week West / Noordwesten wind zou zijn. Mooi de gelegenheid een aantal nieuwe spots aan te doen.

 

Z'n maatje mocht ook meegenieten (ook een vis van 7kg). Daarnaast vingen zij nog een aantal zeeforellen van 50cm+. Zalm vissen op 7 uur rijden vanuit Nederland? Het is mogelijk!

 

 


 

 

 


Licht vissen, met korte worpen levert m.i. meer vis op. Maar dat zie je ze zelden of nooit doen.
Voor Dick was deze trip, na Aero, zijn tweede. Hij moest even op stoom komen, maar na een paar dagen had hij de smaak en techniek goed te pakken en begon hij aan een inhaal race.Wat ik meegebracht had was de monomaste. Een containertje welke gek is op restant leadermateriaal. Zelfs de kleinste stukjes slurpt hij op. Geen excuus meer voor het achterlaten van deze millieuvervuiler. Ook heb ik een nieuwe drijvende lijn uitgeprobeerd, een Optie Stillwater. Een type lijn als de Outbound van Rio, maar met een mooiere, stillere presentatie. Daar komt bij dat de volglijn gladder is wat blaren op de vingers bij het strippen voorkomt. Iets waar ik toch veel last van had. Ook deze week ging weer veel te snel om. Er waren bijzondere belevenissen. Een zeehond die aaibaar leek, zo dicht konden we hem / haar benaderen. Hij bleef nog even jagen rondom ons als te zeggen, dit kan ik veeeeeeel beter. Midden in de week was het springtij waardoor we kruis-diep

0ok Deze trip vingen we niet de supervis (geen dikke zestiger of 70 plusser). Wel zagen we een mooie vis van zeker 4 a 5 kg het oppervlak breken. Ze zitten er dus wel. Het merendeel was zo'n 35 - 40 cm met een paar mooie uitschieters naar boven. De eerste drie dagen viste ik als vanouds met een zwarte Woolly Bugger, een en hetzelfde exemplaar wel te verstaan (de vliegendoos had ik thuis kunnen laten). Wel scherp ik de haak na een vangst altijd . Ron Thomson heeft hiervoor een handig hulpmiddeltje in de handel, een vulpen formaat hakenslijpertje welke altijd meegaat. Deze trip vingen wij bij elkaar zo'n 20 zeeforellen. Daar moest dan wel voor gewerkt (gereden) worden. Hiervoor reden we totaal een dikke 2400 kilometer . Je moet wat voor voor je hobby over hebben. Qua vangsten wisselden we elkaar mooi af waardoor aan het eind van de week de balans redelijk in evenwicht was.een gelukzalig moment


de monomaster

terugmoesten naar het vaste land.

We kwamen een grote vis tegen op een zand-plaat, zo'n 100m uit de kant (ook hier bijna ok-seldiep terug!

Debet aan het om-vliegen van de week was ook de zeer com-fortabele bun-galow waar we verbleven.
Moet je een beetje mas-sel mee hebben.
Twee weken na thuiskomst kreeg ik een mail van Fabian. Hij was nog even twee da-gen naar de Varde Au geweest met een collega en ving en pas-sent zijn 6e zalm van het jaar (7kg).


Het werd deze keer: o.a Avernako, Bjorne, Aebelo, Sevenborg. Stekken: de oostkust en zelfs het uiterste noorden van Langeland werd een dagje onveilig gemaakt. Die bewuste dag stond er een strakke wind welke de stek keuze beperkte. We waren daar niet eerder geweest.
De vangst beperkte zich hier tot 1 forel(letje) en een misser (een mooie natuurlijk) De stek zag er wel fantastich uit met een zeer grote mosselbank welke ver uit de kant nog te bewaden was over een breedte van ca. 100 meter. Een stek die altijd wel vis oplevert lijkt mij.
Opvallend was dat het merendeel van de aanwezige vissers kunstaasvissers waren. Wel met de vlieg en buldo.
Kunstaasvissers zijn normaliter in het vroege voorjaar (maart / april) in de meerderheid wanneer ze goede vangsten maken met lepels.
Nu zie dat ze meer een vlieg werpen. Wat mij steeds weer verbaast is dat men denkt dat de meeste vis aan de horizon huist wat in het najaar toch echt niet het geval is.op weg naar Aebelo, springtij 

 

 

 

 

mooie na- jaars forellen die zich opmaken voor de paai

 

 


Fyn, tot in april ?
 

home